30 augusti 2023
18:30

Gällivare SK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Gällivare SK

I ett skönt sensommarväder på Skolvallen vinner Ohtana/Pajala mot Gällivare SK med 7-0 (3-0), OPFF började bra och kom till några bra avslutningslägen under första kvarten utan att spräcka nollan. Efter första kvartens dominans jämnade spelet ut sig och Gällivare hade sin bästa period under matchen. Daniel Mäki gav OPFF ledningen assisterad av Petri Ritatörmä och duon ökade på till 2-0, då med Petri som målskytt. I 42:a minuten fastställde Liam Alldén paussiffrorna 3-0 assisterad av Danne Mäki.

Andra halvlek blev i stort sett spel mot ett mål. GSK:s unga spelare hängde inte med i tempo och styrka och orkade bara med ett rejält anfall med avslut. Danne Mäki ökade på till 4-0 assisterad av Liam, Joel Olsson fortsatte med 5-0, ass Petri och Nisse Kenttä spelade fram Dennis Mäki till 6-0 och strax före slutet gjorde Viktor Nykäinen 7-0 assisterad av Gustav Mattsson, vilket blev slutsiffrorna.

Skillnaden mellan topp och botten i serien märktes tydligt i matchen. Gällivares unga spelare trillade boll riktigt trevligt i första halvlek och lagkaptenen Rashid Alam höll samman försvaret i 35 minuter. I andra halvlek kom så problemen, man hängde inte alls med längre. Om någon skall plussas i OPFF blir det mittbacksparet Elias Ylipää och Petteri Pellikka som dominerade luftrummet totalt. Framåt bör Daniel Mäki som gjorde två mål och två ass nämnas, liksom evighetsmaskinen Nils Kenttä. OPFF bytte in flera pigga avbytare redan i början av andra halvlek och som resultatet visar fungerade de utmärkt. Domartrion med Robert Isaksson Piteå i spetsen dömde bra i en lättdömd match.

Referat: Sören Skogsdal